Kastransacties DSB Moengo gestremd
25 Nov 2016, 04:26
foto


Al ruim tien dagen kan de gemeenschap uit Marowijne, met name Moengo en omgeving, niet op een vlotte manier bankzaken doen bij DSB Bank Moengo. Het banksysteem voor kastransacties is uitgevallen.

Brigitte Ho A Hing, die de leiding heeft bij het filiaal, zegt dat het gaat om een applicatie probleem. “Dit brengt met zich mee dat er geen kastransacties uitgevoerd kunnen worden”. Volgens haar kunnen klanten slechts via de pinautomaat geld lichten.

Een klant vertelt dat door dit probleem hij helemaal naar Paramaribo moet om zijn bankzaken in orde te maken. Hij hoopt dat de zaak genormaliseerd wordt, want heen en weer reizen voor slechts bankzaken, brengt heel wat kosten met zich mee. Nu staat eind van de maand voor de deur, waarbij velen bankzaken moeten doen. De mensen uit de omgeving vrezen dat zij hierdoor gedupeerd zullen worden.

Van de DSB Bank Moengo is vernomen dat het systeem sedert vorige week maandag was uitgevallen. Woensdagochtend konden vooral senioren burgers worden geholpen. Donderdag was het systeem even weer aan. Technici zijn bezig om het probleem op te heffen," zegt Ho A Hing. Voor leningen en andersoortig papierwerk is de bank wel tot dienst van gemeenschap.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May