41 jaar 'Srefidensi': VHP blijft zich inzetten voor land
24 Nov 2016, 09:48
foto


Met het oog op de 41e verjaardag van de Republiek Suriname ziet VHP graag dat de regering de komende jaren op een gebalanceerde en gestructureerde wijze internationale, regionale en bilaterale samenwerkingen aangaat om het land verder te ontwikkelen. De oranje-partij zegt dat ondanks haar plek in de oppositie, ze zich van haar maatschappelijke taak naar het volk toe zal blijven kwijten. "We zullen samen met u blijven zoeken naar oplossingen om als land uit deze problemen te geraken, onze financiële onafhankelijkheid hierbij niet prijsgevend," belooft de partij aan de vooravond van de 'Srefidensi'.

De reflectie van de VHP op 41 jaar Republiek Suriname:
"Ons land heeft als jonge natie verschillende hoogtepunten, maar helaas ook dieptepunten gekend. Zo is het ons gelukt om in vrede en harmonie naast elkaar en met elkaar te leven in dit mooie land, ondanks de vele culturele en religieuze verschillen. Deze 'eenheid in verscheidenheid' mag dan ook genoemd worden als één van de bijzondere kenmerken van ons land.

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) draagt sinds haar oprichting de verbroedering, vrede en harmonie hoog in haar vaandel. Het is dan ook de VHP geweest, die onder leiding van wijlen haar voorzitter de heer Jagernath Lachmon, heeft gezorgd voor een vreedzame soevereiniteitsoverdracht op 25 november 1975. Hoewel wij niet te lang stil willen blijven staan bij de dieptepunten, is het belangrijk om er toch aandacht aan te besteden, aangezien de effecten hiervan nog steeds voelbaar zijn. Na de militaire machtsovername in 1980 hebben wij als jonge natie een aantal zeer ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt. Deze hebben geleid tot ernstige polarisatie en achteruitgang van onze samenleving. Ondanks het her democratiseringsproces dat na 1987, mede dankzij de VHP is ingezet, worden de gevolgen van deze donkere periode, nog steeds gevoeld door grote delen van ons volk.

Momenteel maken we wederom een donkere periode mee, die velen van ons in grote onzekerheid brengt over de toekomst. De regering heeft de vele beloften door haar gedaan, niet kunnen waarmaken en het beleid wordt gekenmerkt door geldverspilling en onverantwoord leengedrag. Hierbij worden de financiële consequenties afgewenteld op de generaties die na ons volgen.
De VHP is altijd een voorvechter geweest van democratie, welvaart, welzijn en veiligheid voor iedere Surinamer, ongeacht etniciteit, klasse of religie. De partij zal zich dan ook, ondanks haar plek in de oppositie, blijven kwijten van haar maatschappelijke taak naar het volk toe. We zullen samen met u blijven zoeken naar oplossingen om als land uit deze problemen te geraken, onze financiële onafhankelijkheid hierbij niet prijsgevend.

De partij ziet graag dat de regering de komende jaren op een gebalanceerde en gestructureerde wijze internationale, regionale en bilaterale samenwerkingen aangaat om het land verder te ontwikkelen. Ons land mag hierbij zijn onafhankelijkheid en soevereiniteit nimmer prijsgeven. Suriname zal en moet hierbij weer een respectabele positie krijgen in de rij der naties, zijnde een gezaghebbende rechtsstaat gestoeld op democratische principes. Het diasporabeleid dient hierbij doelgericht ontwikkeld te worden in nauwe samenwerking met de Surinamers in diaspora.

Ondanks we als land momenteel onder een ernstige crisis gebukt gaan, wenst de VHP toch de totale Surinaamse samenleving, inclusief onze landgenoten in het buitenland, te feliciteren met deze dag. Gebruikt u deze dag niet alleen als herdenking van de staatkundige onafhankelijkheid maar neem de tijd om u daadwerkelijk daarover te bezinnen. God zij met ons Suriname."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May