President Bouterse decoreert 163 personen
24 Nov 2016, 04:28
foto
President Desi Bouterse feliciteert de mensen die zijn gedecoreerd aan de vooravond van de 41e verjaardag van de Republiek Suriname. (Foto's: Raoul Lith)


Staatshoofd Desi Bouterse heeft in de Congreshal woensdag 163 bijzondere burgers gedecoreerd. Dit gebeurde zoals gebruikelijk in verband met de viering van de Onafhankelijkheidsdag. Het gaat om burgers die zich op maatschappelijk en ander vlak verdienstelijk hebben gemaakt.

De president bedankte de mensen voor het werk dat zij hebben gedaan door het volk te dienen. Hij gaf aan dat het een voorrecht en eer is om namens de regering hen als voorbeeld aan het publiek te stellen. Jaarlijks worden diverse personen voorgedragen om in aanmerking te komen voor een decoratie. Volgens het staatshoofd is de commissie die belast is met de organisatie, secuur te werk gegaan. "Laten wij toch wel weten dat we als gemeenschap onze best doen om u de juiste waardering te geven. Maar we beseffen wel dat de juiste waardering u uiteindelijk zult ontvangen van de Almachtige. U hebt het niet voor het speldje gedaan. U hebt het niet voor ons gedaan. U hebt het uit uw eigen gedaan en Hij heeft oordeel over zaken die wij niet zien. Hij zal u het juiste speldje geven," stelde Bouterse.

Dertig personen hebben een ere medaille in zilver en 59 in goud, verbonden aan de ere Orde van de Palm ontvangen. Vijf personen zijn tot Ridder in de Ereorde van de Palm gedecoreerd, terwijl zeven Ridder en vijf Officier in de Ereorde van de Gele Ster zijn geworden. Decoratie tot Officier in de Ereorde van de Palm was voor 41 individuen weggelegd en Commandeur in de Ereorde werden er elf. Ten slotte werden vijf burgers gedecoreerd tot Commandeur in de Ereorde van de Gele Ster.

De president hield de mensen die gedecoreerd zijn voor dat 41 jaar staatkundige onafhankelijkheid het moment is om des te meer te beseffen dat “met luisteren naar elkaar, dat met dialoog en doorzetten met goede wil en met geloof in ons zelf, voorspoed, rechtvaardigheid en vooruitgang altijd en overal zullen overwinnen."

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May