VP: Telesur wordt NIET verkocht aan Huawei
22 Nov 2016, 13:03
foto
Assembleelid Marinus Bee van ABOP vraagt of Telesur verkocht zal worden aan het Chinese bedrijf Huawei.
(Foto: Raoul Lith)


Vicepresident Ashwin Adhin heeft vanmiddag in De Nationale Assemblee ontkend dat staatsbedrijf Telesur verkocht zal worden aan de Chinese telecom/ICT-reus Huawei. De waarnemend fractieleider van de ABOP, Marinus Bee, kreeg de gelegenheid van Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, deze kwestie kort aan de orde te stellen.

Bee zei dat hij stukken heeft gekregen die hij aan het bestuderen is. Hij heeft de documenten doorgespeeld gekregen van een informant. Bee wilde weten hoeveel geld hiermee gepaard gaat en of de vakbond bij het bedrijf hiervan op de hoogte is. Simons gaf hierna de vicepresident het woord, die gelijk op deze kwestie inging.

Adhin ontkende categorisch dat er sprake is verkoop van Telesur. Huawei is al enige jaren leverancier van Telesur en is betrokken bij het breedband netwerk. Ook waarnemend directeur Mike Antonius van Telesur ontkent tegenover Starnieuws dat het bedrijf zal worden verkocht aan Huawei. Hij begrijpt absoluut niet op grond waarvan deze vraag wordt gesteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May