VPAS doneert aan gezinnen met drie- en tweelingen
22 Nov 2016, 03:47
foto
Bestuursleden van VPAS en de gezinnen met de baby's die een donatie hebben ontvangen.


De stichting Vrouwen Politieke Alliantie Suriname (VPAS) onder leiding van Ruth Wijdenbosch, heeft acht gezinnen een donatie gegeven. Het gaat om gezinnen met drie- en tweelingen. Elk gezin heeft SRD 480 ontvangen tijdens een bijeenkomst in 'Grun Dyari', het partijgebouw van de NPS.

Wijdenbosch heeft veel jaren bijzondere aandacht besteed aan ouders van drielingen en de baby's, door een bezoekje aan hen te brengen en een presentje aan te bieden. De VPAS heeft een vaste donor nu. Uit de 500 euro die de donor op haar verjaardag schonk, zijn de gezinnen bedacht.

Vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting wordt een vaste financiële bijdrage gegeven aan gezinnen met drielingen, ook al komt de voorziening vaak laat, stelt Wijdenbosch. Zij vindt het jammer dat er voor tweelingen geen financiële bijdrage is, terwijl de nood best ook hoog is.

De actie om de gezinnen te gedenken wordt nu overgenomen door de VPAS. In het bestuur hebben ook zitting Sjagnaz Pengel, Ruth Renfurm en Patricia Etnel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May