Galibi bespaart kosten met gebruik afvalperser
21 Nov 2016, 21:36
foto
De twee afvalpersen worden ingeladen voor transport naar Albina. Op de voorgrond de districtscommissaris van Marowijne, Freddy Daniël. (Foto: BIC-Para)


Galibi heeft vandaag twee afvalpersen gekregen van gemeente Koksijde uit België. Met de perser kunnen plastic flessen en blikken en niet biologisch afbreekbare verpakkingen en materialen, geperst worden tot een kleiner volume. Hierdoor is het gemakkelijker en goedkoper om grotere hoeveelheden afval in een keer af te voeren.

Het district Marowijne heeft een stedenband met Koksijde. Het project is een initiatief van de inwoners van het ressort Galibi, dat bestaat uit de inheemse dorpen Christiaankondre en Langamankondre. De nieuwe districtscommissaris van Marowijne, Freddy Daniël, heeft op zijn eerste werkdag de afvalpersen overgedragen.

Er spoelt veel afval aan op het strand van Galibi. Galibi is niet via land bereikbaar en afval kan alleen per boot worden verwijderd. De apparaten persen grote hoeveelheden afvalmateriaal tot 'blokken' van ongeveer 30 kilogram. Door het kleinere volume kan een grotere hoeveelheid in één keer worden afgevoerd en worden kosten gespaard, zegt het BIC-Para.Advertenties

Sunday 04 June
Saturday 03 June
Friday 02 June