Coalitie: Verhogen leningenplafond niet nodig
21 Nov 2016, 13:17
foto


De coalitie heeft als voorlopig standpunt dat verhoging van het leningenplafond niet nodig is. Na bestudering van de Wet op Staatsschuld en de huidige situatie, heeft de coalitie in De Nationale Assemblee een andere zienswijze. Dit zegt waarnemend fractieleider van de NDP, Amzad Abdoel, aan Starnieuws. De wet moet wel worden aangepast om voorzieningen voor speciale situaties te definiëren," legt Abdoel uit.

De Wet op Staatsschuld van 2002 geeft in artikel 3 lid 5 de regering voldoende ruimte. Voor overschrijding van een obligoplafond geldend krachtens de leden 1, 2 en 4 van dit artikel, is goedkeuring bij wet vereist . Dit lid geeft volgens de coalitie de regering voldoende ruimte om projecten die middels buitenlandse financiering uitgevoerd zouden worden en die binnen de ontwikkelingsvisie passen uit te voeren. Echter dient dat bij wet geregeld te worden.

"Wij zijn de mening toegedaan dat de regering daarnaar dient te kijken. In samenspraak met de regering is de coalitie bezig om deze optie verder te bestuderen. Het wetsontwerp zal geamendeerd worden of er zal een nota van wijziging worden gepresenteerd," zegt Abdoel.

De coalitie stelt ook dat het leningenplafond niet is overschreden. "Wij werken met de Wet op Staatsschuld. IMF heeft zelf ook aangegeven dat er verschillende normen zijn die internationaal gehanteerd worden. Wij houden ons aan de wet die voor ons allemaal geldt," zegt Abdoel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May