BICC vierde keer op rij kampioen van Nickerie
21 Nov 2016, 23:04
foto
De British Indian Cricket Club (BICC) met de kampioensbeker.


De British Indian Cricket Club (BICC) heeft zondag de laatste en beslissende wedstrijd van de Nickeriaanse cricketcompetitie gewonnen van Police Cricket Club (PCC). Beide clubs waren tot dat moment ongeslagen in de competitie van de Cricket Bond Nickerie (CBN). BICC legde hiermee voor de 4e achtereenvolgende keer beslag op het kampioenschap. BICC won de toss en stuurde tegenstander PCC aan bat.

PCC startte erg goed, maar de ervaren bowlers van BICC kregen het voor elkaar om PCC in 28 overs uit te bowlen voor 148 runs. Khemradj Hardat werd topscorer met 23 runs. BICC ging hierna aan bat en begon stuntelig. Reeds in de 1e over viel de eerste wicket met 0 runs op het scorebord. Hiermee werd BICC wakkergeschud en in 28 overs werden de benodigde 149 runs bij elkaar geslagen voor het verlies van 5 wickets. De speler Vishram Patrick werd topscorer bij BICC met 48 runs. Umpires bij deze wedstrijd waren Shamier Bhoelan, Mahinder Nirhu en Shanti Changoer (3rd umpire).

Na de wedstrijd werden de prijzen uitgereikt. Tot beste batsman van het seizoen werd uitgeroepen de speler Khemradj Hardat (PCC), terwijl Randolhp Jones (BICC) de trofee voor beste bowler uitgereikt kreeg. Tot meest sportieve ploeg werd uitgeroepen Jai Hanoeman Cricket Club. Voor de wijze waarop de Cricket Club Gandhi heeft geparticipeerd in zowel de competitie als op ledenvergaderingen van de Cricket Bond Nickerie, kreeg deze club de trofee voor Best Participation. Alle prijzen zijn gesponsord door Ashok Jiawon, die de cricketsport een warm hart toedraagt. Hij heeft toegezegd ook de prijzen van de komende cricketcompetitie beschikbaar te zullen stellen.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May