Santokhi spreekt waardering uit voor werk 'Dinari'
21 Nov 2016, 03:43
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi krijgt de gebruikelijke waardering middels het plaatsen van de 'Tangi panji' op de schouders door Danielle Veira. (Foto: Media Commissie VHP)


VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft zijn waardering uitgesproken voor het nobele werk van de afleggers. Eenieder in Suriname, ongeacht geloof, etnische afkomst, groot en klein, arm of rijk, zal uiteindelijk gebruik moeten maken van de diensten van de Dinari.

"Wij komen allemaal wel een keertje aan de beurt en dan kunnen wij hen niet meer bedanken, dus is het zaak dat wij hen - in leven zijnde - bedanken en waarderen voor de nog aan ons te leveren dienst," zei Santokhi zondag op de 'Dinar Dey' van de Federatie van Lijkbewassers.

Op uitnodiging van de gemeente Bethania der EBGS heeft een delegatie van de VHP, onder leiding van Santokhi, een bezoek gebracht aan de 'Dinari Dey' in Flamboyant Park. Dit evenement werd georganiseerd ter erkenning van de lijkbewassers die het heel jaar door onbaatzuchtig hun krachten geven aan dit eerbare werk.

35 groepen lijkbewassers namen deel aan deze dag. Een een gezelschap uit Nederland, dat in deze branche werkzaam is, was aanwezig. Het publiek ving een glimp op van het bijzondere karakter van het Dinari werk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May