Minister Burleson pleit voor betere samenwerking regio
20 Nov 2016, 09:00
foto
Minister Sieglien Burleson van HI leidt de 43e COTED in Guyana. (Foto: HI)


Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie (HI) vraagt aandacht voor de uitdagingen waarvoor de Caricom staat, zoals de noodzaak om de productiviteit en exporten te verbeteren. Deze kan volgens haar het best overwonnen worden door samen te werken en door versterking van de regionale instituten en organisaties.

De minister heeft de 43ste COTED (Council for Trade and Economic Development) voorgezeten, die gehouden is in Guyana. De COTED is de raad voor economische ontwikkeling en handelsgerelateerde issues. In haar openingstoespraak heeft de minister gewezen op de noodzaak tot daadwerkelijke samenwerking.
Op de agenda stonden diverse vraagstukken die moeten leiden tot groei en ontwikkeling van de handel en economie in de regio.

Burleson gaf aan dat het de private sector is die de drijfveer is van handel en zakenwezen in een land. Ze meent dat de tijd voor de regio is aangebroken om middels partnerschap tussen de publieke en private sector tot economische bloei te komen. “Belemmeringen zoals het weigeren van toegang tot bepaalde markten en bezwaren de administratieve procedures moeten tot het verleden behoren,” willen de leden van Caricom hun economische integratie bevorderen. Evenals de wereldeconomie staat ook onze regio onder druk van de economische ontwikkelingen", stelde de minister.

Zij vindt dat door welwillendheid, onderlinge samenwerking en ondersteuning de issues onder handen genomen kunnen worden. Dit zijn volgens haar de vereisten die het succes zullen garanderen van de langverwachte economische groei van dit handelsblok, meldt HI-Voorlichting in een persbericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May