Robinhood met 4-1 makkelijk langs Voorwaarts
19 Nov 2016, 01:55

In de SVB/Telesur Topklasse competitie heeft Robinhood bewezen een maat te groot te zijn voor de oudste voetbalclub in Suriname, Voorwaarts. De jongens van coach Kenneth Jaliens zijn met 4-1 terugverwezen door Robinhood. De ruststand in deze ontmoeting was 2-0. Robinhood had duidelijk de smaak te pakken, terwijl Voorwaarts met enkele jeugdige speler op de been, het tempo niet kon bij houden.

Robinhood had na 15 minuten spelen een goed deel van het spel in handen. De bal werd lekker rondgetikt, terwijl er naarstig werd gezocht naar de opening. Voorwaarts verdedigde massaal en er werd kort afgedekt. De doorbraak kwam toen Roxey Fer goed opereerde vanuit rechts. De bal werd strak laag in de doelmond voorgetrokken. Ivanildo Rozenblad kwam goed inlopen en drukte zo keihard de eerste treffer in: 1-0. Na 13 minuten was het wederom de rood-groene formatie die aan zet was vanuit rechts. De bal werd hoog voorgetrokken, waar Rozenblad opmerkelijk zonder verdediger stond. Hij kon de bal keurig achter doelman Dion Alameida inkoppen: 2-0.

Door een misser van de Robinhood verdediging, werd de bal niet goed gecontroleerd door drie verdedigers, vóór het doel van Rainel Godfried. Hij kwam uit zijn doel en moest op de handrem trekken toen een aanvaller van Voorwaarts na een snelle sprint de bal wilde bemachtigen. Deze actie leverde de doelman, die overigens een goede wedstrijd keepte, een gele kaart en een penalty op. Toch hield Godfried in deze eerste helft zijn doel schoon door de strafschop te stoppen.

Enkele minuten in de tweede helft maakte doelman Alameida van Voorwaarts een blunder in de verdediging. De bal kwam bij Fer terecht die niet koelbloedig genoeg was om de bal over de doelman, het doel in te plaatsten. Voorwaarts kreeg vooral in deze helft enkele betere kansen die onbenut bleven. Aan de andere kant ontbrak het bij Robinhood aan concentratie in de aanval. Het publiek was getuige van een mooie soloactie op links van de behendige Cerezo Haabo. Hij liet drie verdedigers achter zich, bracht de bal richting de 11 meter stip en trapte in: 3-0.

Na dit doelpunt was Robinhood duidelijk nonchalant. Een counter op links werd goed aangenomen door de jeugdige en ingevallen Shorano Mawi in de 74e minuut. Hij snelde zich richting het doel, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelpaal. Pas in tweede instantie kreeg hij de rebound tegen de voet en kon hij het eerste doelpunt voor Vorie noteren: 3-1.

Robinhood bleef domineren. Fer sloot in de 85e minuut af door het verzilveren van een penalty nadat de doelman Alameida in de fout ging: 4-1 Voorwaarts verliest hiermee twee wedstrijden op rij.