Extra aandacht voor uitbanning geweld tegen vrouwen
19 Nov 2016, 09:45
foto


Het Bureau Genderaangelegenheden (BGA), zal van 25 november tot en met 10 december extra aandacht geven aan het uitbannen van geweld tegen vrouwen. In het kader van de 16 Days of Activism against Gender Violence Campagne, organiseert BGA verschillende activiteiten, zoals workshops en trainingen. Het thema van deze jaarlijks terugkerende actie is dit jaar ‘Kleur je wereld oranje, verzamel fondsen ter bestrijding van geweld tegen vrouwen’.

Het BGA heeft in het kader van de 16 Days of Activism against Gender Violence, een werkgroep in het leven geroepen bestaande uit BGA-functionarissen, Chitra Mohanlal, Melinda Reyme, Mireille Ngadimin en Detie Darsan-Jagan. BGA valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken.

“Er zal een speciaal artikel worden geschreven voor de kranten en overige media. Aan bedrijven en alle individuen zal medewerking worden gevraagd om zoveel als mogelijk de kleur oranje in al hun bedrijfsactiviteiten mee te nemen, slogans te plaatsen en de kleur oranje te dragen. Ook zullen NGO’s, de verschillende ministeries en verschillende groepen uit de samenleving zoals vrouwenorganisaties en echtparen, gendertrainingen krijgen”, zegt Darsan-Jagan.

De eerder uitgevoerde campagnes waren een succes, meent Darsan-Jagan. Ook deze keer hoopt zij op een goede afloop. “Suriname heeft als lid van de Verenigde Naties hierbij ook een belangrijke rol te vervullen”, zegt Darsan-Jagan. “Suriname heeft verschillende verdragen getekend met betrekking tot het uitbannen van geweld tegen vrouwen, wij kunnen dus niet aan de kantlijn staan, maar moeten ook even hard meestrijden, aangezien wij ook heel veel gevallen hebben van geweld tegen vrouwen”, benadrukt zij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May