Meisje blijft erbij dat stiefvader ontucht pleegde
18 Nov 2016, 08:12
foto


Louis G. (63) staat terecht, omdat hij ervan verdacht wordt, ontucht gepleegd te hebben met zijn negenjarige stiefdochter. Het kind kent hij vanaf haar derde jaar. Toen ze zes jaar oud was heeft hij het feit gepleegd. Louis G. blijft erbij dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan ontucht.

Rechter Siegliene Wijnhard heeft het kind in de raadkamer gehoord. Ze blijft erbij dat haar stiefvader, die zij ook Sandy noemt, zijn vinger in haar vagina heeft gestopt. Het kind is consistent in haar verklaringen. De verdachte ontkent. Eerder had Louis G. verklaard dat de politie zomaar wat had opgetekend, omdat het kind dat nooit verklaard kon hebben. De rechter besloot de verbalisant te horen. De verbalisant gaf aan dat het kind eensluidende verklaringen had afgelegd over haar stiefvader. De verdachte zei dat hij geen Sandy genoemd wordt.

De moeder van het kind werd gehoord. Zij verklaarde dat het kind meer met de stiefvader was en ook een goede verstandhouding met hem had. Ze vertrouwde de man en had zoiets niet verwacht. Het kind klaagde van buikpijn en ze bracht haar naar de huisarts. De arts vond dat het kind op weg was menstruatiepijnen te ontwikkelen en gaf paracetamol. Op school heeft het kind aan de juf verteld wat haar stiefvader had gedaan. De gynaecoloog stelde het misbruik vast. Volgens de moeder had het meisje haar niet over het misbruik verteld.

De moeder heeft nog een dochter van bijna twaalf jaar oud die nu in Guyana bij haar grootmoeder woont. Uit onderzoek is gebleken dat ook zij lastig gevallen werd door de verdachte. Ze had haar beklag gedaan op school. De moeder had haar toen naar Guyana gestuurd. Ze beweerde dat het meisje daar onderzocht is en dat alles in orde is met haar. De moeder legde tegenstrijdige verklaringen af. Op 1 december zal deze zaak verder behandeld worden. De verdachte wordt bijgestaan door de raadslieden Oscar Koulen en Robby Dens.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May