Bouterse en Goldberg roemen succesvolle samenwerking
17 Nov 2016, 14:58
foto
President Desi Bouterse, de CEO van Newmont International, Gary Goldberg (midden), Adriaan van Kersen, directeur Newmont Suriname. (Foto: René Gompers)


President Desi Bouterse en de topman van Newmont International, Gary Goldberg, roemen beiden de goede samenwerking die gemaakt heeft dat de goudmijn volgens schema is opgeleverd. Goldberg zegt in gesprek met journalisten dat de samenwerking met de lokale Paramaccaanse gemeenschap, de overheid en diverse toeleveringsbedrijven en contracters een voorbeeld is voor de wereld.

De president spreekt zijn erkentelijkheid uit voor gastheer Goldberg en de directeur van Newmont Suriname, Adriaan van Kersen. Het staatshoofd feliciteert alle Surinamers, in het bijzonder de Paramaccaanse gemeenschap, met het bereikte resultaat. Hij merkt op dat door geduld te betrachten in tien jaar tijd de Merian goudmijn is gerealiseerd en geopend.

Bouterse voert aan dat ondanks de kleine voortsukkelende economie, Newmont, een gigant van wereldklasse geïnvesteerd heeft in Suriname. Goldberg is blij dat hij getuige mocht zijn van het proces en de opening. De productie van goud is al een feit. Er is volgens Van Kersen al ruim 40.000 troy ounces aan goud geëxporteerd. Goldberg noemt de Merian goudmijn uniek en speciaal.

Op een vraag over wat de goudmijn betekent voor de economie, stelt de president dat het een belangrijke stap is. Er is nog een lange weg te gaan naar herstel van de economie. Bouterse benadrukt dat met samenwerken veel kan worden bereikt. Door respect voor elkaar en goede communicatie is de goudmijn tot stand gekomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May