Salarissen Hakrinbank verder verbeterd
16 Nov 2016, 14:33
foto


De salarissen van de medewerkers van de Hakrinbank NV zijn ingaande 1 oktober 2016 verhoogd met 5,5%. Het personeel heeft ook een lumpsum van een maand gehad. Eerder dit jaar had de bankdirectie het personeel al een salariscorrectie van 12,5% en een lumpsum van anderhalve maand toegekend.

Bij de onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden voor dit jaar had de bankdirectie de Hakrinbank Werknemersorganisatie (HWO) gevraagd om de looneisen te matigen gelet op de slechte macro-economische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de bank. De bond is daarmee akkoord gegaan, op voorwaarde dat in oktober verder zou worden onderhandeld om na te gaan of een verdere verbetering van de arbeidsvoorwaarden mogelijk zou zijn.

De bedrijfsresultaten van de Hakrinbank NV maakten een verbetering mogelijk. Het bereikte akkoord tussen de directie en de HWO is intussen bekrachtigd door de ledenvergadering van de bond. Bij de onderhandelingen heeft de bond zijn bezorgdheid geuit over de inflatie ontwikkeling en de invloed daarvan op de koopkracht van het personeel. De bankdirectie heeft gezegd dat ze zich zal inzetten voor koopkrachtcorrectie binnen de financiële mogelijkheden van de bankinstelling. Beide partijen hopen dat de overheid de economie daadwerkelijk stabiliseert, waardoor de inflatie kan afnemen en de wisselkoers kan dalen naar een verantwoord niveau.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May