Monseigneur Zichem wordt zondag ten ruste gelegd
16 Nov 2016, 10:19
foto
Monseigneur Aloysius Zichem (1933-2016)


De overleden monseigneur Aloysius Zichem wordt zondag bijgelegd in de Bisschoppelijke crypte achter de Kathedrale Basiliek. Voor het corps diplomatique en hoogwaardigheids- bekleders bestaat de mogelijkheid om vandaag het condoleanceregister te tekenen in De Kanselarij. De gemeenschap heeft morgen daartoe de gelegenheid.

Monseigneur Zichem was van 1970 tot 2002 Bisschop van Paramaribo en het hoofd van de Rooms-katholieke kerk in Suriname. Hij moest door ziekte het ambt in neerleggen. De oud-bisschop is zondag 13 november overleden op 83-jarige leeftijd.

In de Kathedrale Basiliek Petrus en Paulus wordt op zaterdag afscheid genomen van monseigneur Zichem. Na het afscheid is er een plechtige vesperdienst (avondgebed). Het Bisdom van Paramaribo zegt in een verklaring dat er na de vesperdienst geen gelegenheid meer is tot afscheid nemen. Na de Eucharistie viering op zondagmiddag in de Kathedrale Basiliek, zal monseigneur Zichem worden bijgelegd in de Bisschoppelijke crypte achter de Kathedrale Basiliek. Bisschop Karel Choennie benadrukt dat dit gedeelte van de uitvaartceremonie niet toegankelijk is voor het algemeen publiek.

Het Bisdom vraagt namens de familie van monseigneur Zichem om in plaats van grafstukken of kransen een bijdrage in een enveloppe te doen voor een goed doel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May