Vervolggesprek met Nieuw Koffiekamp in het weekend
16 Nov 2016, 07:07
foto
Illegale goudzoekers zijn in september verwijderd van de concessie van Rosebel Gold Mines/Iamgold.


Met vertegenwoordigers van Nieuw Koffiekamp en goudzoekers verenigd in Makamboa is dinsdag nog geen oplossing bereikt. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen had alle betrokkenen bij Nieuw Koffiekamp uitgenodigd voor een gesprek nadat twee keer barricaden waren opgeworpen op de toegangsweg naar Rosebel Gold Mines/Iamgold.

De minister wil in dit stadium inhoudelijk niet ingaan op het gesprek. In het weekend zal er verder gesproken worden, is het enige wat de bewindsman kwijt wil tegenover Starnieuws. Hij doet er alles aan dat via overleg partijen elkaar kunnen vinden. De ontmoeting, waarbij ook een delegatie van Regionale Ontwikkeling aanwezig was, heeft plaatsgevonden bij Rosebel Gold Mines. Nieuw Koffiekamp vindt dat het te lang duurt om een oplossing te bereiken. Ontevreden goudzoekers menen dat een gebied is aangewezen door het bedrijf, waar er onvoldoende goud zou zijn.

Een deel van de goudzoekers wil terug naar Roma Pit. Rosebel Gold Mines en Natuurlijke Hulpbronnen hebben enige tijd reeds te kennen gegeven dat Roma Pit niet ter discussie is. Dit gebied heeft de goudmaatschappij nodig voor de eigen productie. Diverse opties zijn tijdens de verschillende besprekingen aan de orde gekomen. De goudzoekers van Nieuw Koffiekamp willen gelijk aan de slag gaan. Zij hebben aangegeven geen inkomsten te hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May