Huishoudelijke vergadering DNA afgeblazen
15 Nov 2016, 12:16
foto


De huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee is vandaag afgeblazen. 25 leden van de coalitie hadden de presentielijst getekend, waardoor er niet vergaderd kon worden. Om rechtmatig te kunnen vergaderen, zijn minstens 26 leden nodig. VHP-fractielid Mahinder Jogi vindt het een teken aan de wand.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons bevestigt tegenover Starnieuws dat 25 leden aanwezig waren. Twee leden van de coalitie waren afwezig en enkelen zijn ziek. Door gebrek aan quorum kon er niet worden vergaderd. De oppositie heeft de presentielijst niet getekend.

Jogi zegt in gesprek met Starnieuws dat ondanks twee leden van Pertjajah Luhur overgelopen zijn naar de coalitie er geen quorum was. Hij wijst er op dat de BEP, die deel uitmaakte van V7, een samenwerking met de NDP is aangegaan. "En toch kan er niet gezorgd worden voor quorum. Het is duidelijk dat het rammelt in de coalitie," concludeert Jogi. Simons zegt geen verdeeldheid te zien in de coalitie. "Wie aanwezig kon zijn, was er voor zover ik zie".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May