Jongetje van 3 maanden ontvoerd; politie vraagt hulp
15 Nov 2016, 00:12
foto
Xaviera Cairo met de ontvoerde jongen van 3 maanden. (Foto-collage: KPS)


De politie Public Relations meldt dat de drie maanden oude baby, Rowencio Akobe, op maandag 14 november tussen 12.30 uur en 12.45 uur door de 13-jarige Xaviera Cairo uit een woning aan de Bernadette Derby Sionstraat, een zijstraat van de Goede Verwachting, is ontvoerd.

De politie van Latour deed na een telefonische melding van de ontvoering het adres aan voor onderzoek. Bij aankomst verklaarde de aangeefster, moeder van het jongetje, dat Xaviera kort tevoren bij haar thuis aanklopte voor een glas water. Na het water te hebben gedronken, verliet Xaviera haar woning. De moeder verliet kort na Xaviera het huis en begaf zich naar de winkel.

Zij liet haar drie maanden oude baby in de woning achter, omdat een zwager van haar op het erf was. Toen ze terugkeerde ontbrak er van haar zoontje Rowencio elk spoor. Ook de zwager wist niets van de vermissing van het kindje af. Zij vermoedde gelijk dat baby Rowencio door Xaviera is meegenomen en schakelde de politie in.

Naderhand kreeg de moeder van een vriendin te horen dat ze een foto op sociale media heeft gezien van haar baby en een jonge dame. Bij het zien van de foto herkende ze het meisje Xaviera aan wie ze eerder water heeft gegeven. Zij bracht de foto gelijk naar de politie. Een zoekactie door de verschillende eenheden heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Volgens verkregen informatie is Xaviera zwak begaafd. Haar juiste adres kon nog niet worden achterhaald. Wel is zij vaker te Goede Verwachting gezien. Het voorlopige onderzoek wees uit dat zij eerder gepoogd had een ander kind van de buurt te ontvoeren. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.

De politie roept hierbij eenieder op die Xaviera met de drie maanden oude Rowencio heeft gezien en of de verblijfplaats dan wel de schuilplaats van Xaviera kent om deze door te geven aan de politie op het nummer 115, 404716 / 404565 of via de tiplijn 179.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May