Vijftien jaar geëist tegen verdachte in moordzaak
15 Nov 2016, 04:45
foto


Officier van justitie, Astrid Niamat, heeft tegen Roel S. (40) een strafeis van vijftien jaar geëist, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Roel S. wordt ervan verdacht de 54-jarige B.D. in Nickerie verkracht en om het leven gebracht te hebben. Hij was als tuinman werkzaam bij de vrouw. Dit zou zijn gebeurd in de nacht van 3 op 4 november vorig jaar.

De officier van justitie voerde aan dat de verdachte steeds verschillende en tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd over het slachten van de kip. Eerst zou hij de kip op 3 november, op de maandag, geslacht hebben. Op de maandag was het slachtoffer vegetarisch en getuigen hebben verklaard dat zij nooit een kip op die dag zou laten slachten. Daarna beweerde de verdachte dat hij de kip op 2 november geslacht had. Weer verklaarde hij dat hij de kip op 3 november geslacht had en om 23.00 uur wegging. Ten slotte had hij de kip op 4 november geslacht. De verkoper en de koper van de kip verklaarden dat de kip rond half tien ’s avonds verkocht was op 3 november. De koper bracht de kip voor het slachtoffer en zat nog een half uur met haar te babbelen.

Niamat merkte op dat de verdachte doorgeknipte ondergoed thuis bij hem had. Hij verklaarde dat ze van zijn vriendin waren. Uit het onderzoek bleek dat hij geen vriendin had. Ook werd een foto van het slachtoffer in zijn mobiele telefoon aangetroffen. Verder had de verdachte verklaard dat een zekere Stanford de vrouw beroofd had van haar sieraden en haar vermoord had. Ook dit bleek niet te kloppen, want de sieraden waren niet gestolen.

Roel S. beweerde ook dat hij op dinsdag 3 november manja’s voor het slachtoffer had gebracht. Verder had hij een kip voor haar geslacht, maar kon deze niet plukken en hakken, omdat hij bij een buurvrouw moest maaien. De volgende dag ging hij terug, maar zag de vrouw niet. Hij zag een hamer bij de poort die op een kier stond. Pas vrijdag zou de verdachte van een buurvrouw gehoord hebben dat de vrouw verkracht en vermoord was. Roel S. heeft steeds tegenstrijdige verklaringen afgelegd.

De buurvrouw die gehoord werd, verklaarde dat zij het slachtoffer voor het laatst op maandag 2 november gezien had. Op dinsdag zag zij Roel S. voorbijgaan en op woensdag hoorde zij hem roepen naar de vrouw. Aan zijn broer had Roel S. verteld dat de vrouw ziek was en overleden was, terwijl hij al wist dat ze verkracht en vermoord was. De psychologische en psychiatrische rapporten geven geen afwijkingen aan. De verdachte is geestelijk in orde.
Het ontzielde lichaam van het slachtoffer werd in verre staat van ontbinding aangetroffen in haar woning. Ze was gekneveld achtergelaten. De vrouw was verkracht, gewurgd en aan haar hoofd was er letsel met de hamer aangebracht. Op 28 november zal deze zaak voortgezet worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May