Scholieren HHS opgekrikt door motivatietraining JCI
14 Nov 2016, 01:28
foto
Leerlingen van de Henry Hassankhan Scholengemeenschap doen verschillende oefeningen tijdens motivatietraining. (Foto's: Raoul Lith)


Op de Henry Hassankhan Scholengemeenschap (HHS) is de afgelopen twee weken aan ruim tweehonderd leerlingen extra studiemotivatie gegeven. JCI Urban heeft het initiatief genomen om de jongeren die dit jaar examen maken, extra tools aan te reiken. “De bedoeling is om de jongeren te motiveren om met verhoogde moed het schooljaar af te ronden, met betere studieresultaten,” zegt Stanley Joemman, coördinator van dit project.

Joemman geeft aan dat via de verschillende oefeningen die gedaan zijn met de scholieren, zij zelf de veranderingen merken. “Ze leren het belang van samenwerken en samen studeren in het algemeen. Maar ook naar elkaar opkijken en team efforts neerzetten. Er zijn verschillende aspecten van persoonlijk en groepsleiderschap belicht om ze te helpen tot de toekomstige leiders”. Volgens Joemman is ervoor gekozen om interactief met de jongeren bezig te zijn.

De projectcoördinator geeft aan dat het om een pilot programma gaat. Het is de bedoeling om het project verder te verbreden naar andere middelbare scholen. “Er zijn signalen opgevangen dat er ook voor de lagere jaren een motivatiedag moet komen. Na de evaluatie met de school en intern met onze leden, zullen we zien welke stappen we zullen nemen,” legt Joemman uit.

“De motivatiedag heeft mij heel goed gedaan. Ik vond het interessant en leerrijk. De manier hoe uitgelegd is om samen te werken is goed tot uiting gekomen. Bij eerdere sessies zijn trainers geneigd veel te praten,” stelt Sue-ann. Medescholier Daniel vindt dat er meerdere motivatiedagen mogen zijn. “De manier hoe die training is gedraaid, vind ik goed. Er zijn verschillende sessies geweest. Het was leuk. Ik heb een aantal mensen leren kennen,” zegt Daniel. Radjen meent dat de motivatiespreker hem zover heeft gebracht, dat hij zeker weet elektronica te gaan studeren.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May