Illegaal gekweekte jaguar verwondt peuter ernstig
13 Nov 2016, 16:26
foto


Wat een leuke dag moest worden, eindigde voor de familie Hindorie in een nachtmerrie. Hun twee jaar jonge zoontje is gistermiddag door een jaguar meegenomen en gebeten. Nadat een groep omstanders het beest achterna zat, liet hij het kind los. Het jongetje is ernstig verwond en ligt in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De jaguar is gekweekt door een ondernemer en is nu overgebracht naar de dierentuin.

Vader Aroenkoemar Hindorie zegt aan Starnieuws dat zijn zoontje jarig was. Ze besloten dit vanuit een mandir te Boxel te vieren. Een groep van dertien vrouwen was bezig te koken en de kinderen waren op ongeveer tien meter afstand van hen bezig te spelen. Ineens sprong de jaguar erg wild over de schutting en pakte het jongetje beet. Hij greep de jongen met zijn bek en ging ermee weg. Toen het beest de jongen uiteindelijk losliet, is het slachtoffertje vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het AZP. Het jongetje heeft een diepe wond veroorzaakt door de hoektanden van de jaguar op zijn rug.

Hindorie zegt dat het beest door de ondernemer A. wordt verzorgd. De tuinman van de ondernemer heeft het dier losgelaten, waarna deze over de schutting sprong. Volgens omstanders was de jaguar erg wild en heeft hij met veel moeite het kindje losgelaten. De andere kinderen zijn bij het zien van het beest, weggerend.

“Mijn kind ligt nu hier en dat komt omdat iemand illegaal een jaguar kweekt in een bewoonde omgeving. We hebben de hele avond op een stoel gezeten hier. Tot nu toe hebben we niets van deze ondernemer vernomen. Ook de politie heeft nog niets gezegd. De kosten heb ik zelf betaald. Mijn zoontje praat wel, maar hij is niet hetzelfde en is echt triest om te zien”, vertelt de vader.

Buurtbewoners en omstanders vrezen dat er niet veel van deze zaak terecht zal komen. Desondanks hopen zij dat de politie objectief werk zal verrichten en dat er niet gezegd zal worden dat de jaguar van zomaar ergens kwam. Iedereen in de omgeving weet dat de ondernemer het beest kweekte.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May