PL-buschauffeur dubbel gestraft voor rijgedrag
12 Nov 2016, 15:48
foto


Een PL-buschauffeur die een eerdere boete wilde ontlopen, heeft voor zijn rijgedrag een verzwaring hierop gekregen. Hij is bovendien ook in overleg met het Openbaar Ministerie ingesloten.

De Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft woensdag bij het politiebureau Latour wegcontroles uitgevoerd, gericht op bestuurders van lijnbussen. Er werd nagegaan of de buschauffeurs verkeersvonnissen op hun naam hebben staan.

Op een bepaald moment werd een PL-buschauffeur gesommeerd te stoppen, maar die sloeg een andere weg in om de controle te ontwijken. De politie zette de achtervolging in; de bestuurder werd enkele straten verder staande gehouden. Controle wees uit dat hij een vonnis op zijn naam heeft staan. Het betreft in deze een boete van SRD 850; subsidiair 19 dagen hechtenis.

De buschauffeur kreeg vervolgens het bevel om onder begeleiding van de politie het bureau aan te doen voor verdere afhandeling. Op de rotonde van de Latourweg, stopte hij de bus en rende weg. De politie was genoodzaakt te voet de achtervolging in te zetten en hield de man enkele straten verder aan. De buschauffeur werd naar het bureau overgebracht. Hij kreeg voor zijn rijgedrag een boete van SRD 500 erbij, meldt de afdeling Public Relations.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May