Bouva: Via Grulac-bestuur Suriname beter profileren
13 Nov 2016, 00:47
foto
Vicevoorzitter van DNA, Melvin Bouva, in hoogste politiek regionaal orgaan IPU.


Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, vindt het een eer dat hij gekozen is tot lid van het dagelijks bestuur van de Latijns Amerikaanse en Caribische Groep (Grulac) van de Inter Parlementaire Unie (IPU). "Ik kan mijn land en de regio op dat niveau dienen en ervaring opdoen die ik hier in mijn werk goed kan gebruiken. Het geeft ons de kans om zich goed te profileren," zegt Bouva in gesprek met Starnieuws.

Bouva merkt op dat binnen de IPU, de internationale organisatie van nationale parlementen, deze functie veel perspectieven biedt. Door het roulatiesysteem is het verwachtbaar dat de nieuwe president van de IPU in 2018 uit deze groep zal worden voorgedragen.

De Nationale Assemblee meldt dat als actief participerend Caribisch land een belangrijke stap voorwaarts gezet binnen deze organisatie. Hiermee is ook de dominantie doorbroken van de voornamelijk Spaanssprekende geopolitieke groep. De Surinaamse delegatie heeft met succes een stevige lobby en onderhandeling ingezet tijdens de 135e vergadering van IPU de vorige maand in Genève, Zwitserland.

Het is de eerste keer dat het Caribisch Gebied zitting heeft in het bestuur en het vicepresidentschap invult in het Grulac-bestuur, het hoogste regionale politieke orgaan binnen IPU). DNA heeft zich de afgelopen periode voorgenomen om zich niet alleen nationaal maar ook regionaal en internationaal sterk te profileren en haar stem te laten horen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May