Errol S: Meriba sprak over sweet money de fu meki
12 Nov 2016, 22:03
foto


Errol S. (41) die samen met Romano Meriba, Ruben S. (40), en Anthony C. (55) verdacht wordt van het beroven van de ondernemer R.S. op 9 november vorig jaar, heeft op de rechtszitting verklaard dat Meriba erbij betrokken was. Meriba zou hem op die bewuste dag gesproken hebben en aangegeven hebben dat een ‘sweet money de fu meki’.

Het voertuig waarin Anthony C., Melvin Tob en Siegmund Struiken zaten, werd door hem bestuurd. De instructies kwamen van Tob en Struiken. Errol S. was niet bekend met het plan. Hij leerde Meriba via Tob kennen. Op die bewuste dag werd hij door Meriba opgehaald. Ze gingen naar de woning van Struiken te Paramaribo- noord. Meriba hield hem voor dat er geld gemaakt zou worden, zonder dat er geweld aan te pas zou komen. Hij vermoedde dat de ondernemer een afspraak had hierover. Ze moesten uitkijken naar een zwarte auto van de benadeelde.
Hij was ongewapend, maar Tob en Struiken hadden wapens bij zich. Later begreep hij dat er zelfs een handgranaat bij was. Aan de Twee Kinderenweg werd zonder geweld het geld van de ondernemer afgepakt. Hierna belde Struiken met Meriba. Ook zag hij Meriba in de buurt.

Op een gegeven moment deed het voertuig waarin de verdachte en de andere zaten het niet meer. Errol S. vermoedt dat er opzet aanwezig was hierin. Toen hij uit wilde stappen, werd hij tegengehouden door de overigen. Daarna kreeg hij een schotverwonding aan zijn achterhoofd en viel bewusteloos neer. Tob die achter hem zat, werd dodelijk geraakt bij een beschieting met de politie aan de Bonistraat. Hij vermoedt dat hij door Tob is geraakt, omdat de politie voor hem was. Errol S. wordt bijgestaan door raadsman Oscar Koulen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May