In 24 uur omzetrecord US$ 17 miljard op Singles Day
11 Nov 2016, 21:45
foto
China’s e-commerce bedrijf Alibaba sluit na 24 uur online verkopen, af met een omzetrecord van US$ 17.78 miljard. (Foto Reuters)


Vandaag op Singles Day, de Chinese vrijgezellen dag, is er weer massaal digitaal gewinkeld. Toen de klok donderdagnacht 12.00 uur tikte en de onlineverkoop startte, noteerde Alibaba, China’s godfather van de e-commerce al omzetcijfers van US$ 1,47 miljard in slechts zes minuten! Na 24 uur telde de kassa US$ 17,78 miljard aan omzetten. Singles day is de Chinese versie van de Amerikaanse Black Friday en Cyber Monday.

De Chinese e-commerce bedrijven praten weer van omzetrecord cijfers. Speciaal voor de super online sale dag in China, hield Alibaba’s eigenaar Jack Ma een gala kick-off show in het Shenzhen stadion voor 60.000 personen. Hij liet beroemdheden als Kobe Bryant, Daniel Craig, David Beckham, Victoria’s Secrets modellen en de muziekbank One Republic overkomen. Katy Perry cancelde op het laatste moment.

Vanaf China zijn economie openstelde in de jaren ’90, wordt het feest van de alleenstaande personen gevierd. De tegenhanger van Valetine’s Day! De Alibaba Group Holding introduceerde het Singles' Day festival 11.11 in 2009. Vorig jaar noteerde het bedrijf een omzet van US$ 14.3 miljard op deze 24 uurs online verkoopdag. Volgens persbureau Reuters hebben mensen toch niet zoveel ingekocht. Ze keken uit naar betere sales met betere kortingen.

Volgens het Amerikaanse medium The Huffington Post is China’s Singles Day werelds grootste online shoppingsdag. Personen in en buiten China kochten als shopverslaafden allerlei goederen in. Naast vele Aziatische merken, was er ook belangstelling voor de Amerikaanse merken als Nike, Apple en Playboy.
Ook andere Chinese online bedrijven als JD.com, Gome en Suning.com praten over record omzetten.

China met een bevolking van 1.3 miljard personen heeft alleen al 688 miljoen internet gebruikers (netizens). Volgens het China Internet Network Information Centrum is het leeuwendeel actief op een mobiel. Van de actieve netizens zijn 53,6% mannen en 46,4% vrouwen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May