Krishan Harkhoe in de race voor een ingenieursprijs
13 Nov 2016, 02:43
foto
Krishan Harkhoe


Het afstudeerwerk van de 24-jarige Krishan Harkhoe behoort tot de top 13 van Vlaamse Master-afstudeerwerken van de Ingenieurswetenschappen. Harkhoe haalde onlangs zijn Master of Science (MSc), cum laude, in Photonics Engineering aan de Vrije Universiteit in Brussel. Het werk van Harkhoe behoorde tot de top 20 van de Vrije universiteit in Brussel en werd na een voorronde geselecteerd voor de top 13 van alle Vlaamse universiteiten.

Harkhoe die zijn bachelor studie Elektrotechniek aan de Anton de Kom universiteit van Suriname heeft gehaald, is momenteel verbonden aan de Vrije Universiteit in Brussel om zijn doctoraatsonderzoek (Ph.D) voort te zetten op het gebied van Reservoir Computing. Harkhoe zegt aan Starnieuws dat het onderwerp van zijn Masterthesis te maken had met een nieuwe trend in computatietechnieken, die is gebaseerd op het functioneren van de hersenen.

Naast zijn studie is Harkhoe ook erg actief in verschillende organisaties en is hij momenteel zelfs voorzitter van het International Student Platform van de Vrije Universiteit Brussel en nam hij ook deel aan het Brusselse Tutoren voor Scholieren project, waarbij studenten van het hoger onderwijs worden ingeschakeld om kleine groepjes van kansarme of allochtone scholieren wekelijks te steunen in hun leerproces. Ook aan de Faculteit der Technologische Wetenschappen was Harkhoe erg betrokken met medestudenten. Zo diende hij als student-assistent voor verschillende vakken en was hij ook de coördinator van de FTeW studentencommissie.

Op 17 november vindt de spannende finale plaats. De meest verdienstelijke afstudeerwerken worden bekroond en toegekend door een jury en het publiek. Er zijn drie categorieën die in aanmerking komen voor een prijs, namelijk: Bio-ingenieur, Burgerlijk ingenieur en Industrieel ingenieur. Het afstudeerwerk van Harkhoe valt in de categorie van Burgerlijk ingenieur. Het is ook mogelijk om online op het werk van Harkhoe te stemmen.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May