Particulieren en organisaties doneren aan AZP
12 Nov 2016, 07:56
foto


De precaire situatie waarin het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) verkeert, heeft velen aangezet tot het doen van een schenking aan de instelling. Chantal Rijker, PR-coördinator van het AZP, zegt dat ze blij zijn met de donaties. “Echter zijn we nog steeds een gezondheidsinstelling en staat de gezondheid van de patiënt voorop.” De instelling heeft enkele richtlijnen opgesteld om het doneren gestructureerd te laten verlopen.

Een aantal mensen heeft hun persoonlijke medicamenten afgestaan aan de Intensive Care en grote organisaties doneerden partijen schoonmaakmiddelen en medische verbruiksartikelen. Bij het doen van materiële donaties is het belangrijk dat duidelijk, de aard van het product is aangegeven, omschrijving van het merk of model, het land van herkomst, eventuele vervaldatum, het aantal en de geschatte waarde.

Financiële donaties kunnen gestort worden bij de Finabank op de volgende ‘Vrienden van AZP’ rekening nummers: (SRD) 19.45.534 (USD) 19.45.542 (Euro) 19.45.559, onder vermelding van de bedrijfsnaam en/of instelling en/of persoon; contactpersoon en eventuele bestemmingswensen.

Het AZP geeft in haar nieuwsbrief een overzicht van verschillende donateurs. Enkele zijn de Shri Shiva Mandir, Consolidated Industries Corporations NV. Stichting Suriname Samen Sterk in samenwerking met NV 82 Trading, I-Frontier, ‘Stichting Liefde Overwint’, Saftrade, Kersten Healthcare, het Courtyard Marriott Hotel, NV. Dam, ILM Foundation en verschillende particulieren. Sommige donateurs willen anoniem blijven. Deze wens wordt door het AZP gerespecteerd, zegt Rijker.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May