Overleg Biza en hoofden hervat voor beter verloop werk
11 Nov 2016, 16:00
foto
Diensthoofden tijdens het overleg op het ministerie van Binnenlandse Zaken. (Foto: Biza)


Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) is vandaag opnieuw begonnen met het reguliere overlegmoment voor hoofden van de afdelingen Personeelszaken (PZ) van alle ministeries. Het is de bedoeling dat knelpunten die in de praktijk worden ervaren, met elkaar worden besproken. Er dienen duidelijke werkafspraken te worden gemaakt, om het afhandelen van de stukken van ambtenaren sneller en vlotter te laten verlopen.

Waarnemend onderdirecteur Personeelsbeleid (ODPB) van Biza, Inderpersad Baboeram, zegt in de uitvoering van de werkzaamheden te hebben geconstateerd, dat bepaalde zaken niet vlot verlopen, omdat er onder meer niet volgens de aangegeven format wordt gewerkt. Hij vindt het belangrijk dat er wordt gewerkt aan uniformiteit, zodat zaken sneller en efficiënter kunnen worden afgehandeld. “We willen weten waar we aan toe zijn. Het uiteindelijke doel is dat we werkafspraken maken en in het vervolg zo weinig mogelijk fouten maken bij het afhandelen van stukken”, legt de Biza-functionaris uit. Enkele agendapunten hebben te maken met knelpunten over bevorderingsvoorstellen en het updaten van het landsdienarenbestand.

Aan het overleg namen niet alleen PZ-hoofden deel, maar ook de onderdirecteuren Administratieve Diensten, beleidsadviseurs en afdelingshoofden die in hun dagelijkse werkzaamheden te maken hebben met het afhandelen van ambtenarenstukken. Daartoe behoort onder meer de afdeling Centrale Personeelsadministratie, welke ressorteert onder Biza en belast is met het bijhouden en afhandelen van de persoonsgegevens van alle ambtenaren. De werkbesprekingen met de PZ-hoofden van alle ministeries vonden reeds regulier plaats, maar werden in 2014 stopgezet in het kader van de voorbereidingen naar de verkiezingen van 2015 toe, deelt Biza mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May