Politie-eenheden verwijderen barricades weg naar Rosebel
11 Nov 2016, 00:01
foto
De wegversperring bij de splitsing weg naar Rosebel Gold Mines en Nieuw Koffiekamp.


Politie-eenheden hebben donderdag de barricades, die geplaatst waren op de toegangsweg naar Robesel Gold Mines door goudzoekers, verwijderd. Meer dan tien personen zijn aangehouden. Een politieagent heeft letsels opgelopen tijdens het uitvoeren van zijn werk. Een gesprek dat eerder werd gevoerd door de leiding van Rosebel Gold Mines/Iamgold en het commissariaat van Brokopondo, bracht geen oplossing. De actievoerders waren behoorlijk verhit.

De actievoerders vinden dat het gebied dat hen is aangewezen door Iamgold, niet voldoende goud zou hebben. Daarom willen zij in Romapit naar goud zoeken. Het Canadese bedrijf en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft hen aangegeven dat dit niet mogelijk is. De maatschappij heeft de concessie zelf nodig voor de goudproductie. Iamgold vindt dat er voldoende goudvoorraden zijn in het gebied dat aan de goudzoekers is toegewezen.

Regio Commandant Midden, commissaris Robby Ramjiawan, zegt aan Starnieuws dat de ontruiming niet gemakkelijk is gegaan. De actievoerders hebben behoorlijk veel verzet geboden. De verwensingen aan het adres van de politie, regering en Iamgold, waren niet mals. Tijdens de actie van de politie-eenheden waren de zuidelijke troepen van het Nationaal Leger in staat van paraatheid gebracht door tussenkomst van plaatsvervangende bevelhebber kolonel Adolf Jardim.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May