Regering garandeert dienstverlening Libi Makandra
11 Nov 2016, 00:37
foto


De regering heeft besloten om de dienstverlening van de Spoedpost Ambulance Service Wanica tot en met januari komend jaar te garanderen. Ondertussen zal er daadwerkelijk een structurele basis worden gelegd voor een duurzame oplossing. Dit is afgesproken tussen de leiding van het ministerie van Volksgezondheid en Libi Makandra. Het ministerie onderkent de noodzaak en het goede werk dat Libi Makandra verzet. Nu de organisatie niet meer in staat is de dienst te garanderen, biedt Volksgezondheid de helpende hand.

Volksgezondheid zal ook ervoor zorg dragen dat de stroomvoorziening naar het pand van de spoedpost zal vallen onder het sociaal tarief, hetgeen gebruikelijk is voor sociale instellingen. De stichting Spoedpost Libi Makandra had daartoe acht maanden geleden reeds het verzoek gedaan. Het veldonderzoek door de EBS is ook al geweest en ondanks positieve toezeggingen is het nog niet gerealiseerd, zegt de leiding van de instelling. Na het verschijnen van het bericht op Starnieuws donderdag over de op handen zijnde sluiting van de post, is de leiding van Libi Makandra uitgenodigd door Volksgezondheid voor een gesprek. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft ook een cruciale bijdrage geleverd voor het in stand houden van de spoedpost.

Een onderdeel van de aangedragen oplossingen is amenderen van de Basiszorgwet en nagaan hoe de financiering van de ambulance dienstverlening, integraal daarin kan worden ondergebracht. Er zal een commissie worden ingesteld om een landelijke gedecentraliseerde ambulancedienst voor te bereiden. De bedoeling is dat er middels een overkoepelend orgaan gestructureerd gedecentraliseerde ambulance dienstverlening wordt gegarandeerd. De materiële voorzieningen zijn al voor tachtig procent voorbereid. Het is een kwestie van organisatie ondersteund door de politieke wil om het te doen.

Het ministerie heeft verder aangegeven dat lokale expertise en ervaring zullen worden aangewend om de gestructureerde aanpak tot stand te brengen. Libi Makandra is opgelucht met de oplossing die bereikt is en is blij dat de dienstverlening voor de samenleving kan worden voortgezet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May