Gratis bloedsuikermeting op Wereld Diabetes Dag
11 Nov 2016, 13:32
foto


Het thema van de Wereld Diabetes Dag - 14 november - is dit jaar ‘Eyes on Diabetes’. Diabetes is een ongeneeslijke ziekte, die bij onvoldoende of verkeerde behandeling, kan leiden tot zeer ernstige complicaties of dodelijk kan zijn. Apotheek Karis aan de Indira Gandhiweg organiseert in verband met deze dag, samen met andere gezondheidspartners op 12 november haar jaarlijkse Diabetesdag. Een ieder mag op deze dag tussen 8 en 12 uur gratis een bloedsuikermeting doen.

Landelijk organiseren diverse gezondheidsprofessionals open dagen, waarbij mensen zich kunnen laten informeren over diabetes. Men kan er eventueel het bloedsuikergehalte, de bloeddruk, Body Mass Index en het lichaamsvetpercentage laten meten. Bij de diabetesdag van Apotheek Karis zijn Kendan International, Precura Dental Care en Tanya Frijmersum (Health Educator/ Fysiotherapeut) betrokken.

Diabetes komt op steeds jongere leeftijd voor. Apotheek Karis wijst erop dat de gevolgen van deze chronische aandoening, ingrijpend zijn voor een ieder, maar vooral voor jeugdigen. Het hebben van meerdere chronische aandoeningen kan een verhoogde kans geven op hart en vaatziekten en van oog- en nierschade of amputaties van lichaamsdelen. De wereldwijde oproep is daarom om zoveel mogelijk mensen te laten testen en het streven dit jaar is 1 miljoen individuen.

366 miljoen mensen leven met de ziekte. De uitgaven aan diabeteszorg bedragen gemiddeld 465 miljard dollar. De helft van de diabeten weet niet dat hij aan de ziekte lijdt, terwijl een onderzoek in een vroeg stadium juist heel belangrijk is. Hoe eerder men te weten komt, hoe sneller men de vervelende gevolgen kan voorkomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May