Suriname maakt zich op voor uitvoering MICS-6
10 Nov 2016, 22:36
foto


Suriname zal als eerste land in de regio het MICS-6 programma uitvoeren. De uitvoering hiervan is opgenomen in de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Met ondersteuning van het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) en andere partners zal het programma worden uitgevoerd.

MICS (Multiple Indicator Cluster Survey) is een internationaal huishoudonderzoek dat het Unicef heeft ontwikkeld. Het programma is één van de grootste databronnen voor informatie over het welzijn van kinderen en vrouwen. Het ministerie van Sozavo en het Unicef hebben een intentieverklaring ondertekend voor de uitvoering van het MICS-6 programma.

Voor het laatst heeft Suriname in 2010 het MICS-4 uitgevoerd. Die data werd in 2013 gepubliceerd. Het land heeft al drie keer het MICS-huishoudonderzoek uitgevoerd. De data hiervan heeft bijgedragen aan de rapportage en voortgang over de Millenniumdoelen (nu de Sustainable Development Goals –SDG’s). MICS-data ondersteunt landen in het monitoren van vooruitgang op het gebied van de gezondheid van jonge kinderen, toegang tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen. Ook op het gebied van onderwijs, vroege kinderontwikkeling, bescherming, toegang tot media en gebruik van informatie en technologie, komt de MICS-data goed van pas.

Nu de intentieverklaring is ondertekend zal er een technische commissie worden samengesteld om erop toe te zien dat de voorbereidingen voor het onderzoek, het onderzoek zelf en de rapportage, volgens bepaalde richtlijnen en standaarden worden uitgevoerd. In dit proces zullen ook trainingen worden gegeven over hoe onderzoeken op te zetten, data te verzamelen en hoe te rapporteren en te analyseren. Het echte MICS-veldonderzoek zal naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar plaatsvinden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May