President wil koers rond SRD 7 voor US$ stabiliseren
08 Nov 2016, 00:34
foto
De indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname.


President Desi Bouterse heeft aangegeven dat het in de bedoeling lag om de wisselkoers uiterlijk eind november te stabiliseren rond de SRD 7. Het mag ook iets meer of minder zijn, maar een stabiele wisselkoers is belangrijk. De president zei maandagavond in De Nationale Assemblee dat er een presidentiële commissie hiermee bezig is. De koers was onder de SRD 6 voor de US dollar, toen een groep mensen met wie moeilijk te communiceren valt, de koers ineens 40 tot 60 punten deed stijgen.

Bouterse merkte op dat het om een ingewikkelde materie gaat. Hij zei dat de vrees dat de koers richting SRD 10 gaat, achter ons gelaten is. Er moet ook rekening gehouden worden met de begroting en de inkomsten van de Staat. Een stabiele koers is voor eenieder van belang, zodat er gepland kan worden. De president merkte op dat misschien het Assembleelid Stephen Tsang (NDP) kan helpen om met de groep de communiceren die de koers omhoog heeft gejaagd, want er is bijna geen communicatie.

Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) had de regering gevraagd om drastische maatregelen te treffen tegen een kleine groep 'volksterroristen' die de koers omhoog heeft gejaagd. Hij vroeg ook om maatregelen tegen cambio's. De president merkte op dat er bonafide en malafide cambio's zijn. Hij vroeg om niet iedereen over één kam te scheren. Er wordt overleg gevoerd om de koers te stabiliseren. De regering begrijpt de bezorgdheid over de koers. De president beloofde dat er hard aan gewerkt wordt om de koers te stabiliseren.

Intussen blijft de indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname elke dag stijgen. Tussen vrijdag en maandag is de koers weer met tien cent omhoog gegaan. Eind oktober was de wisselkoers onder de SRD 7 voor de dollar. De indicatieve koers van de Centrale Bank voor dinsdag is SRD 7,33 voor de US dollar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May