Uiterlijk augustus 2017 oplossing grondenrechtenvraagstuk
07 Nov 2016, 21:13
foto
President Desi Bouterse beantwoordt vragen in De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse heeft vandaag in De Nationale Assemblee meegedeeld dat het grondenrechtenvraagstuk in deze regeerperiode een geheel andere wending zal nemen. Het Bureau Grondenrechten, dat enkele jaren terug was ingesteld, zal worden ontmanteld. Dit bureau werd geleid door Martin Misidjan, ex-minister van Justitie en Politie.


Het streven is om uiterlijk augustus 2017 overeenstemming te bereiken met beide groepen, dus de Inheemse groepen en de in stamverband levende gemeenschappen, over een oplossing die in landsbelang zal zijn, zei de president.

Het vraagstuk is naar ministerieel niveau getild middels het instellen van een commissie, bestaande uit drie ministers die leiding zullen geven aan de oplossing van het vraagstuk. De Inheemse gemeenschappen en de tribale stammen zullen elk aparte werkgroepen binnen de commissie samenstellen.

De regering wil met afgevaardigden van alle tribale stammen en Inheemse groepen voortgaan met het zoeken naar een nationaal verantwoorde oplossing. De betrokkenheid en representativiteit van de tribale stammen is hierbij van groot belang. De fracties van de ABOP en BEP hadden indringende vragen gesteld tijdens de eerste ronde van de algemene politieke beschouwingen over het grondenrechtenvraagstuk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May