Artikel-IV consultatie IMF begint vandaag
07 Nov 2016, 00:44
foto


Een missie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) begint vandaag met de 'Artikel IV-consultatie' met onder andere de overheid, de financiële sector en bedrijfslevenorganisaties. De delegatie staat onder leiding van Daniel Leigh, mission chief voor Suriname.

Het karakter van deze missie is een open dialoog over recente ontwikkelingen en de weg voorwaarts. Door de brede discussie kan worden bijgedragen aan verscherpte beleidsinzichten. Ook verwacht de regering dat een hechtere interne samenwerking zal voortvloeien die draagkracht geeft aan de te nemen herstel- en aanpassingsmaatregelen. Deze maatregelen zijn nodig om met de verminderde inkomsten toch een goed sociaal economisch en op groei gestoeld beleid te kunnen voeren.

Suriname voert sinds 2015 een eigen Stabilisatie- en Herstelplan uit. Op basis hiervan is een standby arrangement met het IMF overeengekomen. In De Nationale Assemblee is het Stabilisatie- en Herstelplan bekrachtigd. Het fiscale en monetaire beleid is volgens de regering erop gericht om macro-economische stabiliteit, sociale rechtvaardigheid en economische groei te herstellen in reactie op de crisis in de internationale grondstoffenmarkt.

Tijdens dit overleg worden de algemene economische ontwikkelingen in het land geëvalueerd. Ook de maatregelen gericht op het handhaven van de economische stabiliteit, het garanderen van een duurzame externe balans en verdere liberalisering van de buitenlandse handel. De verschillende instanties en organisaties zullen hun visie geven over de economie. Na de voltooiing van de consultaties van de IMF-missie, zal de raad van bestuur van het Fonds het beoordelingsrapport bespreken. Hierna volgt een beoordeling van de economische situatie van het land en de mate waarin de genomen maatregelen toereikend zijn voor het economische beleid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May