Lening Staatsobligatie reeds gestort op rekening CBvS
06 Nov 2016, 06:36
foto
De post 'buitenlandse vorderingen en andere buitenlandse waarden' is binnen een week tijd fors gestegen op de weekbalans van de CBvS.


De post buitenlandse vorderingen en andere buitenlandse waarden is op de verkorte weekbalans van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) gestegen van SRD 1.923.735.100 naar SRD 5.611.215.000. Starnieuws verneemt dat de toename met ruim SRD 3,6 miljard te maken heeft met de Staatsobligatie van US$ 550 miljoen op internationale markten.

Het bedrag is afgelopen week overgemaakt op de rekening van de Staat bij de CBvS. Van dit bedrag is US$ 300 miljoen bestemd voor Staatsolie. De komende week zal de weekbalans weer een ander beeld geven, omdat het deel van Staatsolie dan overgemaakt zal zijn naar het parastatale bedrijf.

In De Nationale Assemblee zijn er indringende vragen gesteld aan de regering over de Staatsobligaties. Het college heeft om schriftelijke informatie gevraagd aan de minister van Financiën. Vernomen wordt dat De Nationale Assemblee intussen beschikt over de gevraagde informatie. In de beantwoording van vragen door president Desi Bouterse zal deze kwestie ook aan de orde komen, aangezien diverse fracties gedetailleerde informatie hebben gevraagd aan de regering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May