IMT stuurt Transvaal met 3-0 huiswaarts
05 Nov 2016, 22:38
Het winnende team van Inter Moengo Tapoe.

De wedstrijd tegen de kampioen en de semi-kampioen van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zaterdag in het Ronnie Brunswijk stadion, heeft qua tempo techniek en tactiek aan de verwachting voldaan. Ondanks de inzet is Transvaal van een koude kermis richting stad teruggekeerd. De winst in deze topwedstrijd was voor Inter Moengo Tapoe (IMT). De ploeg uit Moengo won het duel met 3-0. Opmerkelijk was dat de hoofdsponsor van de competitie, communicatiebedrijf Telesur, nergens met haar activiteiten te zien was.

Transvaal bemoeilijkte in het begin van de eerste helft de aanval van IMT. De thuisploeg had duidelijk moeite hiermee. De druk van Transvaal leverde enkele hoekschoppen op in de beginminuten van de wedstrijd. Toch was het Inter die na 12 minuten spelen de score opende. Captain Ifes Vlijter nam de bal mee op links en versloeg de doelman Alexandro de Oliviera met een keiharde schuiver: 1-0. Ondanks dit doelpunt was Transie de betere ploeg, maar creëerde geen duidelijke scoringskansen. De verdediging van Inter hield goed stand.
Clubtopscorer Romeo Kastiel kreeg een steekpass en nam de bal goed mee richting het doel. Zijn inzet werd half gekeerd door de doelman en voor het doel weggewerkt door een verdediger.

In de tweede helft kwam de kampioen beter tot zijn spel. De bal werd goed rondgetikt en het tempo werd verhoogd. Een snelle uitbraak op rechts van Kastiel naar de ingevallen Rijssel, die de bal verder verlengde naar de ingevallen Galgyto Talea. De verdediging van Transvaal werd verslagen en Talea scoorde: 2-0. Rijssel had de smaak te pakken. Hij speelde vanuit het midden de bal goed door naar Eduards. Hij nam de bal goed mee en plaatste deze in de linkerhoek. Transvaal werd voor de derde keer verslagen:3-0.
Transvaal kreeg een penalty om de neergang te reduceren. De semi-kampioen had duidelijk het geluk niet aan zijn zijde. Doelman Obrendo Huiswoud dook de juiste hoek in en stopte de bal.