Basiszorg Sozavo verhuisd; betere dienstverlening
05 Nov 2016, 17:12
foto
De sectie Basiszorg van de dienst Algemeen Maatschappelijk Zorg is nu ondergebracht aan de Gemenelandsweg 31. (Foto: Raoul Lith)


De sectie Basiszorg van de dienst Algemeen Maatschappelijk Zorg (AMZ) is verhuisd naar de Gemenelandsweg 31. De betere huisvesting is volgens minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) nodig de dienstverlening te kunnen verbeteren. Volgens de minister is ook aandacht besteed aan klantvriendelijkheid en servicegerichtheid. Het is de bedoeling dat er op de nieuwe afdeling Basiszorg 'een nieuwe norm' gesteld wordt voor overheidsdienstverlening.

“De veelzijdigheid van de taken van het ministerie eisen een enorm inlevingsvermogen van medewerkers met goed ontwikkelde sociale vaardigheden,” gaf de bewindsvrouw aan bij de ingebruikname van de nieuwe locatie, vrijdag. Medewerkers moeten weten hoe ze de burger begeleiden zodat ze op een duurzame manier instaat kunnen zijn om voor zichzelf te zorgen. De nieuwe ruimte biedt ook meer privacy in tegenstelling tot de oude locatie. Cliënten kunnen nu in privésfeer gesprekken kunnen voeren.

Dienstverlening op maat
Dogojo gaf aan dat de doelstellingen van het ministerie en de koers die de regering heeft uitgezet ertoe moeten bijdragen dat iedere burger hulp krijgt en hierdoor volledig kan meedoen in de samenleving. Er moet volgens haar rekening gehouden worden met de diversiteit van de samenleving en tijdelijke en langdurige beperkingen van een individu. Het zorgstelsel, met daarbij horend de basiszorgverzekering is een instrument dat helpt om dit doel te bereiken, zegt Dogojo. Ze vindt dat de relatie met burgers die hulp nodig hebben verbeterd moet worden. Ze moeten begeleid worden en ‘maatwerk’, hulp die precies op hun behoefte is afgestemd, worden geboden, vindt Dogojo. Ze benadrukte dat alleen diegenen die de hulp nodig hebben in aanmerking komen voor een subsidie voor basiszorgverzekering.

Alle cliënten van het ministerie zullen ondergebracht worden bij het Staatsziekenfonds, legt de bewindsvrouw uit. Het cliëntenbestand zal ook worden doorgelicht, aangezien het door de jaren heen niet voldoende gemonitord is, waardoor er niet voldoende begeleiding van burgers was. Eenieder die vanaf nu een aanvraag doet voor subsidie van de basiszorgpremie zal zich jaarlijks moeten herregistreren. Ook zal het vermogen van de persoon worden getoetst.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May