Hakrinbank niet ontevreden over resultaat 1e halfjaar
04 Nov 2016, 22:35
foto
Algemeen directeur van de Hakrinbank, Jim Bousaid, heft het glas op de toekomst van de bank.


De Hakrinbank heeft haar halfjaarlijks rapport, iets later dan normaal, uitgebracht. De interim-dividenduitkering is SRD 3,60 per aandeel van nominaal SRD 0,15. Het geconsolideerde balanstotaal steeg in het eerste halfjaar met 32% tot SRD 3,23 miljard. De sterke groei is veroorzaakt door herwaardering van de vreemde valuta activa en passiva na de diverse devaluaties van de SRD.

De geconsolideerde kredietverlening steeg met 15% tot SRD 1.451,4 miljoen, terwijl de kwaliteit van de kredietportefeuille iets terugliep. De geconsolideerde winst vóór belastingen bedroeg SRD 24,9 miljoen, een stijging van circa 2% ten opzichte van de overeenkomstige periode van 2015. De bedrijfsresultaten zijn beïnvloed door de hoge inflatie en wisselkoers depreciatie.
Algemeen directeur van de Hakrinbank, Jim Bousaid, is gezien de macro-economische omgeving, redelijk tevreden met de tot nu toe in 2016 geboekte bedrijfsresultaten. Bij de beoordeling van de bedrijfsresultaten dient volgens de bank rekening gehouden te worden met de instabiele macro-economische omgeving waarin deze werden gerealiseerd.

Dochteronderneming, de Nationale Trust- en Financierings Maatschappij NV, presteerde beneden verwachting. Het balanstotaal bleef vrijwel gelijk op SRD 271,3 miljoen, terwijl de winst vóór belasting daalde met ruim 13% tot SRD 3,3 miljoen. De raad van commissarissen heeft op voorstel van de directie besloten interim-dividend van SRD 3,60 per aandeel van nominaal SRD 0,15 uit te keren. Dit interim-dividend is 50% minder dan dat van vorig jaar en betaalbaarstelling vindt vanaf maandag 7 november plaats.

Op de Surinaamse effectenbeurs bleven de aandelen van de Hakrinbank in trek bij beleggers. De beurskoers steeg in de eerste zes maanden van 2016 met SRD 5 ofwel 1,25% tot SRD 405. Deze koersstijging is minder dan in voorgaande jaren en lijkt gecorreleerd te zijn met de schrale economische vooruitzichten en de weerslag daarvan op het bedrijfsleven en bankwezen.

U kunt het halfjaarrapport van de Hakrinbank hier downloaden.
pdf-icon.gif Halfjaar_verslag_Hakrinbank.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May