Politie-eenheden ontruimen concessie Boss Enterprises
04 Nov 2016, 12:46
foto
De politie heeft illegale goudzoekers ontruimd van het concessiegebied van Boss Enterprises.


Illegale gouddelvers zijn ontruimd uit het concessiegebied van Boss Enterprises te Baling Soela in het district Brokopondo. Ruim zeventig politieambtenaren van verschillende eenheden hebben deelgenomen aan de operatie, bevestigt Regio Commandant Midden, commissaris Robby Ramjiawan, tegenover Starnieuws. Tijdens de politieactie samen met de commissie Ordening Goudsector bleek dat velen de plaats reeds hadden verlaten. De politie kwam veel lege kampen tegen.

Ruim veertig illegale gouddelvers zijn verwijderd uit het gebied. Enkele graafmachines, crusherbakken, een stroomgenerator en diverse andere machines zijn aangetroffen en in beslag genomen. De kampen die waren aangetroffen zijn vernietigd.

De vorige maand hadden de illegale gouddelvers het concessiegebied van Boss Enterprises gebarricadeerd. Deze waren door de politie verwijderd, maar de illegale activiteiten gingen door. Ramjiawan zegt dat niet geaccepteerd zal worden dat mensen zich illegaal toegang verschaffen tot concessies en concessiehouders belemmeren activiteiten te ontplooien. "Er zal streng opgetreden worden, zonder aanzien des persoons," beklemtoont de Regiocommandant. Ramjiawan kondigt aan dat binnenkort ook op andere plaatsen de politie illegalen zal ontruimen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May