Juspol voert kwaliteit gevangeniswezen op
03 Nov 2016, 22:27
foto


Enkele ambtenaren van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol), bestuursleden van de stichting Beheer en Exploitatie Penitentiaire Inrichtingen en twee wetgevingsjuristen, volgen komende week in Colorado, Verenigde Staten van Amerika, een training op het gebied van gevangeniswezen. De delegatie keert 12 november terug naar Suriname.

Het gaat om een samenwerking tussen de hoofdafdeling Delinquentenzorg en de Amerikaanse Ambassade. De samenwerking heeft als doel door middel van trainingen de kwaliteit van het gevangeniswezen in Suriname op te voeren.

De delegatie zal een bezoek brengen aan het correctiecentrum in Colorado en een training volgen in rehabilitatie van gedetineerden, om zodoende beter zicht te krijgen in de gevangenisindustrie, zegt de voorlichting van Juspol.

De ambtenaren zijn officieren van de diverse strafinrichtingen. Het bestuur van de stichting Beheer en Exploitatie Penitentiaire Inrichtingen en de wetgevingsjuristen zijn ook in de afvaardiging opgenomen, door het beleid van het ministerie om de penitentiaire inrichtingen te verzelfstandigen. Op deze manier wordt geanticipeerd op de te verwachten ontwikkelingen met betrekking tot de regelgeving, geeft de Juspol-voorlichting aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May