Caribische regio bespreekt oplossingen impact crisis
03 Nov 2016, 00:01
foto


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en de governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie, hebben de jaarlijkse regionale vergadering van de Internationaal Monetair Fonds met monetaire autoriteiten van de regio op Trinidad & Tobago bijgewoond. Hoefdraad om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat op het forum regionale zaken die uitdagingen vormen, zijn besproken.

De IMF-toppers hebben een vergadering gehouden met alleen de monetaire autoriteiten. De premier van Trinidad & Tobago, Keith Rowley, heeft de vergadering geopend. Toppers van het IMF, diverse landen en organisaties hebben een inleiding gehouden over actuele onderwerpen. Op de meeting waren ook aanwezig de Wereldbank, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, de Caribische Ontwikkelingsbank en organisaties van de Verenigde Naties.

Hoefdraad geeft aan dat er een levendige discussie is gehouden over de impact van de mondiale crisis op de regionale economieën. De nadruk is gelegd op diversificatie van de economie om risico's te verminderen. Er is stil gestaan bij de gevolgen van de trage groei van de wereldeconomie voor de regio. De fluctuaties van de olie- en grondstoffen prijzen op de wereldmarkt hebben grote impact op diverse landen in de regio.

Verschillende gezichtspunten zijn aan de orde geweest om de risico's voor de regio te verkleinen. IMF heeft aangegeven hoe risico's verminderd kunnen worden. Het is belangrijk om verdere inspanningen te plegen voor wettelijke kaders, controle en gemeenschappelijke oplossingen om de productie te versterken. De prognose voor de komende vijf jaar is positief, zegt de minister. Er zal een continue monitoring plaatsvinden van het IMF en andere samenwerkende financiële instanties.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May