LBGT-rechten zijn ook mensenrechten
02 Nov 2016, 18:17
foto
Leden van de commissie Diversiteit en Inclusiviteit en de parlementaire commisie voor Global Action, met minister van Dijk-Silos (L) op de foto. (Foto: Justitie en Politie)


Dat LBGT-rechten ook mensenrechten zijn, is vanmorgen bij een kennismakingsbezoek van de commissie Diversiteit en Inclusiviteit en het LBGT-platform aan de Parlementaire commissie voor ‘Global Action (PGA) benadrukt. De commissieleden hebben een presentatie gehouden over de doelen en taken van de groep.

De presentatie door commissievoorzitter Sharita Seetal en enkele andere commissieleden, is gehouden in aanwezigheid van minister Jennifer van Dijk-Silos. Zij gaven aan dat de werkgroep onderzoek zal moeten doen om te komen tot een juiste beeld van de meningen van de Surinaamse samenleving met betrekking tot de LGBT- rechten.

Suriname is lid van vele verdragen en de Grondwet van Suriname staat geen enkele vorm van discriminatie toe, zegt de voorlichting van Justitie en Politie. Wetgevingsproducten en of bepalingen zullen goed doorgelicht worden zodat de discriminatoire bepalingen worden weggemaakt.

De voorzitter van de Parlementaire commissie, Patrick Kensenhuis, heeft tijdens de bijeenkomst een handboek voor parlementariërs, ‘Advancing the Human Rights and Inclusion of LGBTI People’, aan Van Dijk – Silos overhandigd. De voorzitter van de commissie Diversiteit en Inclusiviteit en een vertegenwoordiger van het LBGT-platform, kregen ook een exemplaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May