Bouterse waardeert inspanningen van Santokhi
02 Nov 2016, 07:03
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi overhandigt een verslag aan president Desi Bouterse. Rechts VHP-ondervoorzitter Glenn Oehlers en links penningmeester Sarwan Badjalala. (Foto: Kabinet van de President)


President Desi Bouterse heeft een delegatie onder leiding van VHP-voorzitter Chan Santokhi gisteravond ontvangen op het paleis. Santokhi had tijdens zijn buitenlandse reis met politici en diverse personen in diaspora gesproken over actuele nationale en internationale aangelegenheden.

Bouterse heeft aangegeven de inspanningen van Santokhi te waarderen. Hij gaf hem de garantie dat de informatie verder gedeeld zal worden met de Raad van Ministers. Nagegaan zal worden welke mogelijkheden er zijn om op regeringsniveau zaken verder te begeleiden en te organiseren. Dit meldt de perschef van het Kabinet van de President, Clifton Limburg, in een persbericht.

Santokhi heeft in Nederland gesprekken gevoerd met politici. Ook met vooraanstaande personen en organisaties actief in het Surinaamse diasporaveld zijn diepgaande gesprekken gevoerd over diverse vormen van samenwerking en steunverlening, met name in de medische sector. De VHP-voorzitter heeft ook een kort bezoek gebracht aan India, waar hij met regeringsfunctionarissen overleg heeft gevoerd over meerdere gemeenschappelijke samenwerkings- en ontwikkelingsissues.

De regering juicht alle initiatieven van alle personen en organisaties toe die bereid zijn om indachtig de oproep van de president gezamenlijk na te gaan op welke wij zij een bijdrage kunnen leveren aan het helpen aandragen van oplossingsmodellen ter verlichting van de heersende economische situatie. Santokhi werd vergezeld van ondervoorzitter Glenn Oehlers en penningmeester Sarwan Badjalala.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May