Sowma-Sumter neemt afscheid van Kersten
02 Nov 2016, 05:26
foto
CEO en CFO van Kersten, Shirley Sowma-Sumter. (Foto: VES)


Shirley Sowma-Sumter, Chief Executive Officer van firma C. Kersten en Co., neemt per 31 december afscheid. Zij is intussen zestig geworden en haar contract verloopt eind van het jaar. De raad van commissarissen heeft de scheidende CEO gevraagd om als adviseur aan te blijven.

"Ik neem het voorstel om mijn betrokkenheid bij Kersten nog enige tijd in deze vorm voort te zetten in serieuze overweging en zal hierover nog in overleg treden met de raad," deelt Sowma-Sumter schriftelijk mee aan directeuren en medewerkers van het concern mee.

Sowma-Sumter had elf jaar de leiding van Kersten. Zij stelt dat in deze periode Kersten uitgegroeid is tot een gezond en weerbaar bedrijf, met goede potentie voor verdere groei. Ondanks de krimpende economie en de globaliserende wereld kan Kersten volgens haar de uitdagingen aan.

De scheidende CEO zegt het personeel, directie en staf dank verschuldigd te zijn voor de loyaliteit, ondersteuning en inzet om het bedrijf uit de crisis te trekken, waarin het in 2005 verzeild was geraakt. Sowma-Sumter memoreert enkele saillante ontwikkelingen van Kersten. De groepsomzet is in deze periode van US$ 55 miljoen in 2005 gestegen naar ruim US$ 160 miljoen in 2015.
Advertenties