RGD-personeel niet uitbetaald; legt werk neer
31 Oct 2016, 10:53
foto
Bestuurslid van de RGD-bond, Rinaldo Herkul, in gesprek met journalisten. (Foto: Raoul Lith)


Het personeel van het hoofdkantoor van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), enkele poliklinieken en apotheken hebben vanmorgen het werk neergelegd. De medewerkers hebben nog geen salaris ontvangen voor deze maand. Als er geen duidelijkheid komt over de betaling, wordt morgen het werk landelijk neergelegd. Vandaag zijn veel patiënten niet geholpen.

Bestuurslid van de bond, Rinaldo Herkul, zegt aan journalisten dat alles bij elkaar de RGD ruim SRD 60 miljoen moet ontvangen van de overheid. Het geld komt maar niet los. Volgens de bond heeft de directie alle mogelijke wegen bewandeld om de subsidie uitbetaald te krijgen. Er is ook bemiddeling gevraagd van Assembleeleden en minister Patrick Pengel van Volksgezondheid.

Het hoofd van de afdeling Public Relations van RGD, Hariette Neslo, deelt mee dat ook minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, de vorige week is gebeld. Hij was in het buitenland maar beloofde dat hij het geld zou overmaken opdat het personeel uitbetaald kon worden. De directie heeft tot vanmorgen niks gezien op de rekening.

Minister Hoefdraad om een reactie gevraagd, deelt Starnieuws mee dat vrijdag om 11:46 SRD 8.720.000 door Financiën is overgemaakt naar de Centrale Bank van Suriname. Het bedrag dat nu dringend nodig is, is reeds beschikbaar gesteld, zegt de bewindsman. Over de rest van het achterstallige bedrag zal met de RGD om de tafel worden gezeten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May