Tarnadi blijft nog in DNA tot na begrotingsbehandeling
30 Oct 2016, 08:56
foto
Assembleelid Remie Tarnadi.


Remie Tarnadi (NDP), die de nieuwe districtscommissaris (dc) van Coronie wordt, zal voorlopig zijn lidmaatschap van De Nationale Assemblee niet opzeggen. Tarnadi is zo kort voor de begrotingsbehandeling nog nodig in de NDP-fractie.

De nieuwe dc's worden woensdag beëdigd door president Desi Bouterse. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat dinsdag definitief wordt besloten of Tarnadi beëdigd zal worden. Hij wordt in elk geval nog niet geïnstalleerd als dc.

Tarnadi antwoordt op een vraag van Starnieuws dat hij nog niet geïnstalleerd zal worden en het district ook niet zal overnemen. Dit zal plaatsvinden na de behandeling van de begroting en het Meerjaren Ontwikkelingsprogramma. Tarnadi is net als elk ander Assembleelid betrokken bij de voorbereiding van de begrotingsbehandeling. Hij is voorzitter van de Assembleecommissie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer en lid van de commissies van Buitenlandse Zaken en Landbouw, Veeteelt & Visserij.

In verband met zijn nieuwe functie is Tarnadi intussen overgeplaatst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur naar Regionale Ontwikkeling. "Ik ga de twee functies niet combineren," zegt het Assembleelid.
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June