Nationaal archief traint informatiemedewerkers
26 Oct 2016, 16:21
foto
Nationaal archivaris Rita Tjien Fooh bij de start van de opleiding.


Als er binnen de overheid een effectief en efficiënt archiefbeheer is, zal dat zeker bijdragen aan een goed en beter functionerende documentaire informatiehuishouding gericht op deugdelijke bestuur en behoud van ons cultureel historisch erfgoed. De nationale archivaris, Rita Tjien Fooh, is daar in elk geval van overtuigd.

Het Nationaal Archief Suriname (NAS) is dinsdag de Documentaire Informatievoorziening (DIV)-1 opleiding gestart met 56 medewerkers. De participanten komen van diverse overheidsorganen, van medewerkers van het Kabinet van de President tot van het districtscommissariaat van Sipaliwini.

Tjien Fooh vindt dat de deelnemers zorgvuldig moeten omgaan met de documenten die zij beheren, want deze kunnen belangrijk zijn voor een individu, hun organisatie en zelfs voor het land. “ En om beleid uit te stippelen en uit te voeren, zijn de nodige documenten nodig die door uw afdeling worden beheerd.” Ze heeft de participanten voorgehouden dat hun afdeling de oplossing kan bieden voor de uitdagingen waarmee hun ministerie of de overheid wordt geconfronteerd. “Omdat u de informatiebeheerder bent.”

Het Nationaal Archief valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). De eerste DIV-1 opleiding is op 7 maart 2011 begonnen. Deze opleiding is de basis op het gebied van informatievoorziening. De deelnemer leert op deze opleiding de competenties die nodig zijn om de werkzaamheden en taken adequaat en efficiënt te verrichten. Biza is verantwoordelijk voor de zorg van het archiefwezen, het overheidspersoneelsbeleid, het administratiefrechtelijk verkeer en het functioneren van het overheidsapparaat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May