Leden SPB akkoord met 2 weken pilot dienstrooster
18 Oct 2016, 00:01
foto
Bestuursleden van de Surinaamse Politiebond. Van links-rechts: Sergio Gentle, Raoul Hellings (voorzitter) en Revelino Eijk. (Foto: René Gompers)


De algemene ledenvergadering van de Surinaamse Politiebond (SPB) gaat mee met het voorstel van de minister van Justitie & Politie, (Juspol), Jennifer van Dijk-Silos. De leden zijn het eens dat er nu twee weken in plaats van een maand proef gedraaid wordt met het nieuwe werkrooster, in gemiddeld drie ressorten van elke regio. Er komt een evaluatie op 2 november, voordat er besloten wordt om de nieuwe werksituatie landelijk toe te passen.

De bestuursleden van de SPB zijn vorige week vrijdag in de pers getreden, omdat zij ervan uitgingen dat met het nieuwe rooster landelijk proef gedraaid zou worden. Zaterdag heeft korpschef Agnes Daniel ook publiekelijk uitgelegd waarom er toen gekozen was voor een maand proefdraaien in geselecteerde ressorten. De minister en het bestuur van de SPB zijn dezelfde middag op initiatief van de vaste Assembleecommissie Juspol, in overleg getreden. Tijdens dit onderhoud is het bestuur van de SPB akkoord gegaan met het voorstel van de minister. Daarna is op initiatief van de bewindsvrouw en onder haar leiding, een onderhoud geweest tussen het bestuur en de korpsleiding.“Er was een interpretatieverschil” geeft SPB- voorzitter Raoul Hellings aan. “Voor ons is in ieder geval belangrijk dat er nu enige licht in de tunnel is met de afschaffing van het nacht-middag-morgen systeem.”

Aan het ander aspect van het aantal werkuren en overuren wordt er ondertussen ook hard gewerkt door het ministerie, voegt Hellings aan toe. Het bestuur heeft de opdracht gehad om de zaak goed te volgen. “Het is niet de bedoeling dat de Politiebond gaat blazen in de nek van de werkgever, maar we moeten wel voorkomen dat zaken als het ware in slaap gesust worden". Het bestuur is tevreden met het verloop van de vergadering. “We zijn blij dat de leden het geduld hebben opgebracht, gedisciplineerd om te zeggen dat ze nog twee weken bereid zijn te wachten, hoewel onze rechten twee weken langer met de voeten worden getreden.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May